How to: suède schoenen onderhouden

Wat vervelend; een vlek op uw nieuwe favoriete paar suède schoenen! Het valt op dat zelfs de goedgeklede man zijn suède schoenen slechter verzorgd dan zijn glad lederen schoenen.
Hoe kan dat? Het blijkt dat het goed onderhouden van suède schoenen moeilijker wordt gevonden dan het onderhouden van andere soorten lederen schoenen. Door het gebruik van een goed stappenplan en de juiste producten is dit niet het geval. Welke stappen u dient te doorlopen en welke producten u het best kunt gebruiken om suède schoenen te onderhouden kunt u allemaal lezen in dit blog.

Stap 1: Het verwijderen van vuil
Gebruik hiervoor een suèdeborstel die vaak ook combiborstel wordt genoemd. Dit komt omdat de borstel een rubberdeel en een deel van koper bevat.
Gebruik het rubberdeel om vuil van de schoen te wrijven.

suède onderhouden

suède onderhouden

Stap 2: hardnekkige vlekken verwijderen
Echt hardnekkige vlekken kunt u verwijderen met de Saphir Medaille d’Or Gommadin. Wrijf over de vlek om deze te verwijderen. Werkt dit niet voldoende; dan is het noodzakelijk om de Saphir Medaille d’Or Omninettoyant te gebruiken. Dit is een shampoo die helpt om vetvlekken en watervlekken te verwijderen. De shampoo heeft een diep reinigend effect en dient u echt 1x per 2 maanden te gebruiken.

U mengt 1 deel omninettoyant met ongeveer 3 delen water. Het product wordt geleverd met een borstel. Hiermee brengt u de net gemaakte shampoo aan op de schoen.
Wrijf uw hele schoen in. Laat het product even intrekken en gebruik de borstel nu enkel met water. Borstel het water in het suède net zolang tot het niet meer schuimt.
Laat uw schoen drogen en ga verder met de volgende stap.

Stap 3: het opruwen van de suède vezels.
Hierbij kunt u een crepeborstel gebruiken of het koperen deel van de combiborstel.Het is belangrijk om hierbij niet heen en weer te bewegen maar slechts één kant op.
Tijdens deze stap gaan de vezels weer in de originele positie staan en komt uw schoen weer tot leven.

Sta 4: kleuren
Gebruik de Saphir Medaille d’Or Renovateur spray om uw schoenen te kleuren. Hebt u een kleur schoenen die Saphir niet aanbiedt; gebruik dan de neutrale spray.
Spray uw schoenen van ongeveer 30cm afstand gelijkmatig in. Doe dit bij voorkeur buiten zodat u geen vlekken op uw kleding of interieur krijgt. Even laten intrekken en klaar.

Stap 5: waterafstotend maken
De renovateur spray help om uw schoenen waterafstotend te maken. Het beste product dat u hiervoor kunt gebruiken is de Super Invulner. Naast dat dit product uw schoenen waterafstotend maakt, zorgt deze spray ervoor dat vuil zich minder makkelijk aan uw suède schoenen hecht.

Dit lijkt inderdaad meer werk dan het onderhoud van een glad lederen schoen. Het gebruik van de shampoo duurt het langst en is het lastigst. Laat dit nu precies de stap zijn die niet elke poetsbeurt noodzakelijk is! Met dit in het achterhoofd blijkt dat het goed onderhouden van suède schoenen net zo eenvoudig is als het onderhouden van uw andere schoenen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.