How to: schoenen poetsen

Lederen schoenen zijn een vast onderdeel van een stijlvolle outfit. Van een enkele of double monk tot broaqes tot suède loafers. Elke schoen en met name elke ledersoort dient op haar eigen manier te worden onderhouden.

Het goed onderhouden van zorgt ervoor dat uw unieke stijlitem levenslang mee kan gaan. Natuurlijk dient er af en toe een zool, hak en veters vervangen te worden. We kunnen het niet te vaak zeggen; maar het perfect onderhouden van uw schoen begint met het gebruik van cederhouten schoenspanners. Plaats deze altijd direct na het dragen in uw schoenen.

Nu de stap naar het poetsen. Voordat u begint met poetsen, dient u de juiste spullen in huis te hebben. Wat u altijd nodig hebt voor het onderhouden van glad lederen schoenen:

  • Katoenen poetsdoeken
  • Paardenhaar borstels
  • Schoenwas
  • Schoencrème
  • Conditioner (zoals Lotion of Renovateur van Saphir)

We zullen een andere keer ingaan op het onderhoud van suède schoenen. Dit is namelijk een kunst apart.

Nu uw glad lederen pronkstukken. De eerste stap is altijd het schoonmaken van uw schoenen. Met een borstel kunt u het grove vuil, denk aan stof en modder, van uw schoenen vegen. Wel voorzichtig; u wilt gaan krassen op uw leder veroorzaken.

Pak hierna de katoenendoek en breng er Lotion van Saphir Medaille d’Or op aan. Breng de lotion met ronddraaiden bewegingen aan op uw gehele schoen. Wacht daarna een minuut of 5 en gebruik de schoencrème. Het is veel belangrijker dat de crème die u gebruikt wel de juiste kleur heeft. U kunt de crème aanbrengen met een doek of insmeerborstel.

Na 5 minuten haalt u de borstel over uw schoenen en kunt u beginnen met de laatste stap. De echte shine! Gebruik hiervoor een kleurloze was en breng deze aan met een katoenendoek. Gebruik hiervoor een nieuw exemplaar. Doe dit met stevige draaiende bewegingen op deze manier wordt de was vloeibaarder. Let op: gebruik niet teveel was!

De laatste stap is het uitborstelen van de was nadat deze is gedroogd. Gebruik hiervoor een paardenhaar uitpoetsborstel. U zult uw schoen weer zien glanzen als nieuw!

Leave a Reply

Your email address will not be published.